BACK TO JOB SEARCH

Stage E-commerce & Content Marketing

E-Commerce Utrecht Intern Netherlands

Vacatureomschrijving

Als stagiaire E-commerce & Content marketing krijg je de mogelijkheid om volledig mee te draaien in het E-business team van Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional. Dit team is verantwoordelijk voor alle digitale activiteiten binnen het zakelijke online kanaal waar we continu bezig zijn om nieuwe kansen en initiatieven op het gebied van E-commerce en digitale service optimaal te benutten. Een mooie en spannende uitdaging waarin je als stagiaire E-commerce en Content Marketing een bijdrage gaat leveren aan de versnelde digitale ontwikkeling binnen één van de grootste koffie- en theebedrijven wereldwijd.

Als stagiaire Content Marketing & copywriting ga jij je bezighouden met:

 • Het bouwen, aanpassen en optimaliseren van landingspagina’s op de website;
 • Het ondersteunen van de Online Marketeer;
 • Smaakmakende teksten schrijven. Van een blog of een mailing tot de copy voor een landingspagina of social post.
 • Een kritisch blik werpen op alle bestaande JDE content en waar nodig redigeren van deze content.
 • Het optimaliseren van de teksten voor SEO
 • Het optimaliseren en aanscherpen van de contentrichtlijnen en  tone-of-voice.

Waar kom je te werken?

Als stagiaire E-commerce & Content Marketing werk je in het enthousiaste E-business team binnen Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional, die net zo enthousiast zijn over E-commerce, content en koffie als jij en waar je enorm van gaat leren. Het team bestaat uit een digital marketing manager, een E-commerce manager, een E-service manager, een CRM manager, een online marketeer en een Head of Digital. Je stagebegeleider is de E-commerce manager. Deze stage is vanaf augustus/september 2024.

 

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten aan kantoren, overheidsinstellingen, horeca en hospitality, kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit onze ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.


Voor de stage stagiaire Content Marketing & copywriting, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • De Nederlandse taal kent weinig geheimen voor je en ook in het Engels kun je uit de voeten
 • WO/HBO opleiding van de opleiding Journalistiek, Communicatiewetenschappen, Nederlands, of een media-opleiding
 • Niet bang: je durft te vragen, beoordelen, het randje op te zoeken en af en toe flink de slappe lach te hebben
 • Gek op woordgrappen en snapt wanneer je ze goed kan gebruiken
 • Fan van Jacobs Douwe Egberts. Je moet het te gek vinden om in onze wondere wereld van koffie te duiken, door te vragen en alles in je op te nemen.
 • Teamplayer, ondernemend, enthousiast en pro-actief;
 • Je bent minimaal 4 dagen in de week beschikbaar voor minimaal 5 maanden

Aanvullende informatie

Als je bij ons stage loopt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goede stagevergoeding en een verantwoordelijke rol in het team.

Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een opleidingsinstelling.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Bram Moolenaar, via bram.moolenaar@jdecoffee.com. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Madelief Oortman Gerlings, madelief.oortmangerlings@jdecoffee.com.

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 270 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

 

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!